Coma a Sèta, la macarronada

Publié le par Fasètz la Lenga en Cabardès

Coma a Sèta, la macarronada

Voici une des deux recettes authentiquement sétoises qui furent l'objet de l'atelier-cuisine de Fasètz la Lenga en Cabardés ce dimanche 1er mars dernier à Vilegailhenc, la deuxième, les zézettes de Sète sont dans un article distinct.

MACARRONADA coma a Sèta

- Coseson una ora e mièja / Preparacion 20 minutas

- Çò que vos cal per 4 personas : 400 g de macarrònis - 300 g d'escalòpas de paleta de buòu - 1 boita pichona de tomatas - 1 culhierat de concentrat de tomata - 25 cl de vin roge - 1 ceba capolada - 2 grans d'alh - 1 ramelet de jalverd - òli d'oliva - chapladura - parmesan - sal, pebre - papricà - 2 carrats de sucre

- Preparacion : Faire las brajòlas. Per aquò, espandir las escalòpas, salar, pebrar. Capolar los 2 grans d'alh, lo jalverd, la chapladura e lo parmesan. Cobrir las escalòpas e las rotlar. Faire téner amb d'astetas de fusta (o ficelar). Dins una ola, las faire daurar dins un chic d'òli d'oliva. Un còp dauradas, las sortir del fuòc e metre a la plaça la ceba capolada. Faire rossir a fuòc viu 2 minutas puèi ajustar lo concentrat de tomatas, lo vin, la boita de tomatas e son equivalent en aiga. Salar, pebrar e salpicar d'un culhieron de papricà. Tornar metre las brajòlas e daissar cuèire una ora e mièja a cobert (ajustar d'aiga se ba cal). Ajustar l'adobament. Cuèire las pastas "al dente" dins d'aiga salada. Las escorrir lèu-lèu e las barrejar a la salsa. Dins cada sièta, servir las pastas, pausar una brajòla per persona per-dessús.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article